Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов коментира в студиото на България сутрин“, че официалната

...
Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов коментира в студиото на България сутрин“, че официалната
Коментари Харесай

 КНСБ: Българинът получава много по-малко, отколкото изработва

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов коментира в студиото на „ България заран “, че формалната инфлация, която е измерена за август, е 18%. 

„ Казваме, че персоналната инфлация е 50%, тъй като главните артикули и услуги са се нараснали доста.

Причините са доста, една от тях е енергийната рецесия. Няма по какъв начин да бъдем успокоени на този стадий, че инфлацията ще спре да пораства.

Трябва да се стартира с увеличението на минималната работна заплата. Няма по какъв начин хората да останат спокойни, че обедняват всеки минал ден “, съобщи той.

Мнението му е, че българинът получава доста по-малко, в сравнение с създава. 

„ Най-засегнати са работещите в бюджетната сфера – библиотеки, музеи, опазването на здравето, ВиК секторът и заведенията. Резерви има, само че всичко е въпрос на политика и кой къде ще насочи финансите. Законът споделя, че изключителният труд в България е неразрешен и се поставя единствено в избрани браншове и формати, когато това се постанова “, сподели Капитанов.

Според него е въпрос е на добра организация на работа във всяка една компания, само че това е мъчно поради неналичието на фрагменти.

„ Това, което следим, е повишаване на инфлацията, която идва по интернационалните канали. В този смисъл България сподели по-лошо държание спрямо други страни членки от Европейски Съюз. Единствено Балтийските страни имат по-висока инфлация за август “, посочи председателят на Съюза на икономистите в България проф. доктор Татяна Хубенова-Делисивкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ ограниченията са на първо място въздържане на инфлацията по линия на това производителите да бъдат в по-голям стопански натурализъм по отношение на тренда на цените, да няма произвол на спекулативно повишаване на цените. 

„ В тази посока би трябвало да има надзор. Рискът е, че в идното по-голямо сезонно ползване, в случай че цените набъбнат, ще би трябвало да има обезщетителни ограничения за цената на електрическата енергия. Всякакви опити за нечиста сделка значат държавна интервенция. Трябва да има известно нарастване на заплатите и на пенсиите “, добави тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР